Mirror glaze kakku

Kokeilin ensimmäistä kertaa mirron glaze kakun tekoa. Kakku ei ollut hankala tehdä mutta maltti on valttia eli ei kannata tehdä vaiheita hutasten. Kakun koristeiden teosta teen vielä joskus postauksen erikseen.


Kakkupohjana käytin  minun voikakkupohjaa
Kakun täytin marenkivoikreemillä ja vadelmahilloa.
Paistoin kakun 15cm kakkuvuoassa, jonka kokoisen kakun kuorruttamiseen mirror glaze riitti juuri ja juuri, mutta jos paistat isommissa vuoissa kannattaa resepti tuplata.

Mirror glaze:

Raaka-aineet: (riittää 15-18cm kakkuun max 2 värisenä isompiin kakkuihin tai useampiin väreihin ohje on tuplattava)

4 liivatelehteä
125g valkosuklaata
1/2dl vettä
1dl sokeria
3/4 dl glukoosisiirappia
3/4dl kondensoitua maitoa
Pasta/geeliväriä


Valmistusohje:

Kuorruta kakku kreemillä. Itse käytin marenkivoikreemiä, mutta yhtä hyvin voisi käyttää sokerikreemiä jonka ohje löytyy täältä. Laita kakku pakkasen, jotta kakku on hyvin jämäkkä eikä sula kun mirror glaze kaadetaan päälle.
Laita liivatelehdet likoamaam kylmään veteen viideksi minuutiksi.
Paloittele valkosuklaa ja laita se kuumuutta kestävään kulhoon.
Kiehauta sokeri, vesi ja glukoosisiirappi kattilassa. Lisää puristetut liivatteet ja sekoita tasaiseksi.
Kaada kuuma sokeriseos valkosuklaiden päälle ja anna levätä pari minuuttia. Sekoita ja lisää kondensoitu maito joukkoon. Sekoita vielä sauvasekoittimella, jotta kuorrutteesta tulee hyvin tasaista, tämä ei ole pakollista mutta suositeltavaa.

Kaada taikina toiseen/toisiin kulhoihin siivilän läpi jotta kaikki ilmakuplat poistuvat. Värjää kuorrute esimerkiksi dr. Oetkerin geeliväreillä joita löytyy kolmen värin pakkauksissa joita löytyy joka ruokakaupasta. Älä käytä nestemmäisiä värejä. Itse käytin wiltonin pastavärejä.

Voit tehdä vain yksi värisen kuorrutteen, mutta minä tein kaksivärinen eli otin noin 3/4 dl kuorrutetta ja värjäsin sen punaiseksi ja loput keltaiseksi. jos haluat tehdä esim galaksi kakun jossa tarvitaan ainakin viittä eri väriä kannatta tehdä kaksinkertainen satsi kuorrutetta.
Peitä kulhot joissa on kuorrutetta kelmulla jotta ne eivät kuorrutu. Jäähdytä kuorrute 37 asteiseksi. Jos se on kuumempaa kakku sulaa. Ja jos se on kylmempää kuorrute ei leviä. Jos kuorrute jäähtyy liikaa voit lämmittää sitä mikrossa.

Aseta juomalasi leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle ja nosta kakku juomalasilla päällä tällöin kuorrute valuu suoraan leivinpaperin päälle.

Kaada sen värinen kuorrute jonka haluat olevan kakun pääväri kakun päälle tasaisesti, siten että aloitat reunoilta jotta reunat peittyvät kauttaaltaan  jonka jälkeen kaada kuorrute kakun päällyosaan tasaisesti.
Jos halusit vain yksiväriset kakun niin kuorrutus on valmis, mutta jos haluat tehdä raitoja kakkuun ota pieni määrä kuorrutetta lusikkaan ja valuta sitä ohuena nauhana kakun yli. Kun olet tehnyt haluamasi määrän raitoja halutessasi voit vetää isolla palettiveitsellä kevyesti kakun päältä jotta väit blendautuvat.

 Anna kuorrutteen jähmettyä noin 10 min jonka jälkeen siisti valumat kakun alareunasta veitsellä. Jos kaikkea kuorrutetta ei tullut käytettyä sen voi laittaa rasioihin ja pakkaseen se säilyy siellä ainakin kuukauden.

Nosta kakku tarjoilualustalle. Tee halutessasi reunoille puraotuksia ja koristele kakku marjoilla tai muilla koristeilla. Itse laitoin muutaman pikeerilla pursotetun kukkasen kakun päälle. Huomioitahan että kuorrute sisältää liivatetta eli marsipaani/sokerimassa koristeen voivat alkaa sulaa eli laita koristeet kakun päälle vasta ennen tarjoilua.

Jos heräsi kysymyksi laita niitä ihmeessä tuonne alas kommentteihin ja vastaan niihin mahdollisimman pian. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Berliininmunkit (18kpl) +pullataikina ja pomada ohje

Voikakkupohja

Voi/sokerikreemi