Voi/sokerikreemi

Sokerikreemi on jämäkkä ja helposti valmistuva kuortute kakkuihin ja kuppikakkuihin. Tämä kreemi soveltuu myös hyvin pursotuksiin. Tässäpä siis ohje.

Raakaaineet:
500g huoneenlämpöistä voita
n. 500g tomusokeria      (tai puolet ja puolet)
1tl vaniljaesanssia/tahnaa/sokeria/pulveria
1-3rkl maitoa
(elintarvikeväriä)

Valmistusohje: Vaahdota/pehmitä voita sähkövatkaimella hetki. Lisää tomusokeria pienissä erissä hyvin sekoittaen välillä. Kun kaikki sokeri on lisätty jatka vatkaamista noin 5-8 minuuttia, kunnes kreemi on kuohkeaa. Lisää vanilja. Lisää nestettä kunnes kreemi on mielestäsi sopivan löysää. Hyvä tapa testata on, että otan lusikkaan runsaan kokkareen kreemiä ja jos kreemi tippuu lusikasta vasta runsaan ravistuksen jälkeen kreemi on valmista. Voit värjätä kreemiä elintarvikeväreillä. Jos käytät nestemäisiä värejä vähennä maidon määrää ettei kreemi muutu löysäksi.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Berliininmunkit (18kpl) +pullataikina ja pomada ohje

Voikakkupohja