Voikakkupohja

Voikakkupohja on mehevä, tiivis ja hyvin herkullinen kakkupohja, jota käytän lähes aina kun halutaan vaalea kakkupohja. Voi kakkupohjasta on hyvä tehdä muotokakkuja joiden pitää pitää muotonsa hyvin. Voi kakkupohja on myös paras sokerimassan alla koska sokerimassa painaa aika paljon jolloin voi-kakkupohja pitää kakun hyvin muodossa sillä sokerikakkupohja alkaa helposti nuokahtamaan reunoista koska se on niin kevyt ja höttöinen. Voikakkupohjaa voi myös maustaa halutessaan vaikka vaniljauutteella.
Tässä on kätevä taulukko eri kokoisten vuokien ohjeisiin.




Taulukkoa luetaan vasemmalta oikealle.

Valmistusohje:

Vuoraa vuoan pohja leivinpaperilla ja voitele reunat.

Vaahdota voi ja sokeri HYVIN keskenään noin 5-10 minuuttia.

Lisää kananmunat yksitellen hyvin sekoittaen.

Sekoitakuivat aineet keskenään ja siivilöi ne joukkoon. Sekoita säkövatkaimella tai yleiskoneella alhaisemmalla nopeudella mutta voit sekoittaa myös käsin.

Lisää vanilja.

Kaada taikina vuokaan ja tasoita taikina. Kopauta vuokaa pari kertaa pöytöön jotta ilmakuplat lähtee.

Paista 175 astetta noin 45min-tunti.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Berliininmunkit (18kpl) +pullataikina ja pomada ohje

Voi/sokerikreemi