Sokerikakkupohja+kätevä mittataulukko erikokoisiin kakkuvuokiin.

Sokerikakkupohja on herkullinen ja helppo kakkupohja, joka sopii varsinkin perinteiseen suomalaiseen kermakakkuun.
Tässä on mittataulukko eri kokoisiin kakkuvuokiin.



 Valmistusohje: Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahto on valmista kun pystyt taikinaa valuttamalla piirtämään selkeän kahdeksikon. Sekoita kuivat aineet ja siivilöi ne vaahdon joukkoon. Sekoita joukkoon nuolijalla ja kaada vuokaan,  jonka pohja on vuorattu leivinpaperilla ja reunat voideltu. Ei tarvitse korppujauhottaa. Jos kakku ei irtoa reunoilta voit vetää normaalilla veitsellä kerran ympäri. Korppujauhot tuovat pahaa makua kakun reunoille. Paista kakun koosta riippuen noin 20-30min tai kauemmin 175 asteisessa uunissa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Berliininmunkit (18kpl) +pullataikina ja pomada ohje

Voikakkupohja

Voi/sokerikreemi