Siirry pääsisältöön

Porkkanakuppikakut

Porkkanakuppikakut ovat helppoja, maukkaita ja nopeita tehdä. Tässä siis suosikki reseptini, jonka löysin yhteishyvä blogista. 


Raaka-aineet:

200g porkkanoita
150g margariinia
2 kananmunaa 
2dl sokeria
3dl vehnäjauhoja 
2tl leivinjauhetta 
1/2tl suolaa
1tl kanelia
1/2-1tl kardemummaa
(1tl inkivääriä) 
(1dl hasselpähkinärouhetta) 

Kuorrutus:

200g tuorejuustoa
1dl tomusokeria
50g voita

Päälle:

Punaista, keltaista ja vihreää marsipaania


Valmistusohje:

Raasta porkkanat. 
Sulata margariini. 
Vaahdota munat ja sokeri
Sekoita kuivat aineet ja mausteet keskenään. 
Lisää muna-sokeri vaahtoon margariini ja kuivat aineet. Lisää porkkanaraaste ja halutessasi pähkinä rouhe. 
Täytä muffinivuoat noin 2/3 täyteen lusikoilla tai pursotinpussilla. 
Paista muffinit 200 asteessa noin 15-20 minuuttia.

Kuorrute:

Sekoita kaikki ainekset  keskenään. 
Laita kuorrute pursotinpussiin jossa on tähtitylla. Pursota aloittaen keskeltä ja "pyöritä pursotin pussia ja suuntaa ulospäin. Tämä muistuttaa vähän pursotusta jota näytin kakun leikkaus, täyttö ja kuorrutus postauksen videossa. Tätä pursotus tyyliä kutsutaan rosette pursotukseksi. 
Toinen vaihtoehto on että levitän ohuen kerroksen kreemiä kuppikakun pintaan ja koristele päällinen. 

Mini porkkana:

Sekoita punaista ja keltaista marsipaania keskenään kunnes saat haluamasi sävyisen oranssin. Laita keltaista huomattavasti enemmän kuin punaista. 
Leikkaa oranssista marsipaanista pieniä paloja ja muoteile paloista porkkanan muotoisia paloja pyörittäen siitä pötkylä kahdella sormella ja paina sitä toisella toisella sormella kevyesti enemmän jotta saat kartiomaisen muodon. Viillä porkkanaan lyhyitä viiltoja sikin sokin kevyesti jotta siitä tulee aidon näkyinen
Pyöritä vihreästä marsipaanista super pieniä palloja ja litistä ne. Viillä litistettyyn palloon ruokailuveitsen "väärällä puolella" viiltoja, niiden ei tarvitse mennä massasta läpi. Tämä on porkkanasi naatti.
Liitä naatti porkkanaan ja sitte  se on valmis. 
Laita porkkana muffini päälle ja sitte ne on valmiita. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Berliininmunkit (18kpl) +pullataikina ja pomada ohje

Voikakkupohja

Voi/sokerikreemi