Karjalanpiirakat (16kpl)

Karjalanpiirakat ovat minun yksiä suosikki leivonnaisia, siispä nyt näytän kuinka ne valmistuvat.


Raaka-aineet:

Kuoritaikina:

2dl kylmää vettä
4.5dl ruisjauhoja
0.5dl vehnäjauhoja
1tl suolaa
25g voita.

Riisipuuro:

2dl vettä
2dl puuroriisiä
1l maitoa
Ripaus suolaa 
(nokare voita) 

Munavoi:

3 kovaksi keitettyä munaa
 ¼ tl suolaa
 100 g voita
 ( ½ dl tuoreita yrttejä , esim persiljaa tai ruohosipulia )


Valmistusohje:

Riisipuuro:

Kaada kattilaan vesi ja kiehauta se. 
Kaada joukkoon myös riisi ja sekoita kunnes riisi on imeytynyt. 
Lorauta joukkoon maito ja seikoita koko ajan kunnes maito kiehahtaa. 
Säädä lieden taso miedolle ja anna hautua. Muista sekoittaa vähän väliä. 
Kun puuro on valmis lisää suola ja jos haluat niin nokare voita ja sekoita. 
Anna puuron jäähtyä. 

Kuoritaikina:

Sekoita vesi,  jauhot ja suola keskenään. Seoksesta tulee kyllä hankalasti sekoitettavaa ja murenevaa, mutta se kuuluu asiaan.
Lisää sula voi ja sekoita niin paljon kuin pystyt. 
Kaada seos puhtaalle pöydälle ja vaivaa/kasaa taikinaa kokoon.
Kun taikina on koossa pyöritä siitä pötkö ja leikkaa se 16 osaan. Voit halutessasi leikata sen myös 32 osaan jos haluat mini karjalanpiirakoita.
Pyöritä paloista palloja ja litistä ne.
Kaulitse litistetyistä palloista pyöreitä levyjä, niin ohuiksi kuin voit. Peitä levyt kulholla jotta ne ei kuivu. 
Laita levyn keskelle noin ruokalusikallinen riisipuuroa ja levitä se veitsellä ohueksi. 
Käännä levyn kummatkin puolet keskelle ja rypytä levy huom vältä kovaa nipistä, sillä huiput jotka syntyy nipistyksistä palavat uunissa. 
Tässä vielä selventävä video.



Paista 275 asteisessa uunissa noin 8-10 minuuttia, tai kunnes puuroon ilmestyy ruskeita pilkkuja.

Munavoi:
  1. Hienonna jäähtyneet kananmunat. Ripota päälle suola.
  2. Lisää munat huoneenlämpöiseen voihin. Sekoita tasaiseksi.
  3. Jos haluat voit maustaa munavoin hienonnetulla persiljalla tai ruohosipulilla.




Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Berliininmunkit (18kpl) +pullataikina ja pomada ohje

Voikakkupohja

Voi/sokerikreemi