Kakun leikkaaminen, täyttö ja kuorruttaminen

Tänään kerron miten kakku leikataan kerroksiksi, miten kakku täytetään ja miten kakku kuorrutetaan.

           


Kakkupohjan leikkaaminen:



Kun kakku pohjaa leikataan kerroksiin on tärkeää, ettei yritä halkaista kakkua veitsellä suoraan kakun läpi oikealta vasemmalle. Sen sijaan kakkupohja tulee leikata vähän kerrallan reunasta pyörittäen kakkua. Tässä vielä video selvennykseksi.





Kakun täyttö:

Kun kakussa on aika löysä täyte (esim. Mousse täyte) kakku on helpoin koota samaan kakkuvuokaan, jossa kakku paistettu. Kelmuta kakkuvuoka hyvin ja laita vuoan pohjalle kakun ensimmäinen kerros. 

Kostuta kakku huolellisesti. Käytän yleensä kostutukseen vaniljasokerilla maustettua vettä tai maitoa. Kaada puolet täytteestä vuokaan ja levitä tasaiseksi. Halutessasi voit lisätä myös marjoja yms. 
Laita kakun toinen kerros päälle ja toista edelliset vaiheet. Muista kostuttaa kakun päällynen jotta kakun leikkaaminen sujuu hyvin. Nosta ylimääräiset kelmut kakun päälle ja lisää tarvittaessa lisää. Laita kakku jää kaappiin hyytymään. 


Kakun kuorrutus kermalla:

Kun kakku on hyytynyt kunnolla ota se pois vuoasta ja laita jonkun alustan päälle. 
Tykkään käyttää kakkua kuorruttaessa korityllaa ja pursotinpussia. 


Leikkaa pussin päästä sopivan kokoinen pala ja laita tylla sisään. Pursota tyllalla ympäri kakkua. 

Kun olet pursottanut koko kakun ympäri turauta hyvän kokoinen kasa kermaa kakun päälle. Levitä kasa kermaa tasaiseksi palettiveitsellä tai tasaisella lastalla tai ihan vaan veitsellä.
Sen jälkeen laita palettiveitsi tai normaali veitsi suoraan pystyyn kakun reunaan ja pyöritä sitä kevyesti ympäri kakkua. 

Lopuksi voit vielä tasoittaa kermaa kakkuraapalla/leipurinlaatalla samalla tavalla kuin vain veitsellä pelkästään yhteen suuntaan koko ajam pyörittäen. 
Suosittelen muuten käyttämään kakun alla pyörivää kakkualustaa tai leivinpaperia jotta saat pyöritettyä kakkua helposti. Tässä kuva kakkuraapasta. 

  
Jos aiot jättä kakun tasaiseksi tee toinen kerros kermaa samalla tavalla. 

Voit tehdä koristeeksi vielä pursotuksia kuten minä kakussani. Koristeluun käytin pientä tähtityllää ja korityllaa.  Laitoin päälle myös mustikoita. 
Tässä vielä videota pursotuksista. 







Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Berliininmunkit (18kpl) +pullataikina ja pomada ohje

Voikakkupohja

Voi/sokerikreemi