Ciabatta

Ciabatta on yksi lempi leipiäni joten päätin kokeilla tehdä sitä itse. Tässä ohjeeni. 


Valmistusaika 3h

Raaka-aineet:

8dl kädenlämpöistä vettä
15g tuorehiivaa tai 5g kuivahiivaa
2 runsasta ruokalusikallista hunajaa
3dl ruisjauhoja
1,5rkl suolaa
14dl vehnäjauhoja

Valmistusohje:

Liota hiiva veteen. 
Lisää hunaja, ruisjauho ja suola.
Sekoita.
Lisää jauhot muutamassa erässä ja vaivaa. 
Kun jauhot on sekoitettu vaivaa vielä jonkin aikaa,  jotta taikinaan tulee hyvä sitko. 
Voitele toinen kulho runsaalla kerroksella rypsi- tai oliiviöljyä ja kaada taikina sinne. 
Anna taikinan levata liinan alla tunti huoneen lämmössä. 
Kun taikina on kohonnut taita taikina kaksin kerroin ja uudestaan eri päin kaksin kerroin. Anna levätä puoli tuntia. Toista sama ja anna levätä taas puoli tuntia. Toista taas sama ja anna levätä puolituntia. Näin leipään saadaan ciabattalle ominaisia ilmataskuja. 
Kaada taikina jauhotetulle pöydälle tai leivinalustalle. Muotoile taikinasta varovasti suorakaiteen muotoinen levy jonka koko on pituudeltaan niin pitkä kuin haluat patonkiesi olevan ja leveydeltään sen verran että voit jakaa sen neljään osaan. 
Peitä taikina liinalla levy liinalla ja anna levätä tunti. 
Leikkaa taikina neljään osaan pituus suunnassa. Anna levätä kunnes uuni on kuuma. 
Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen ja laita yksi pelti ala tasolle ja yksi ylemmälle tasolle. 
Kun uuni on kuuma laita alemmalle pellille metallisessa astiassa vettä jotta uuniin tulee höyryä ja leipään tulee rapea pinta. Nosta patongit tulikuumalle pellille ja paista noin 10-15 minuuttia. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Berliininmunkit (18kpl) +pullataikina ja pomada ohje

Voikakkupohja

Voi/sokerikreemi