Pikeeri eli piparikuorrute

Pikeeri on valkuaisesta ja tomusokerista valmistettu kuorrute, jolla on hyvä kuorruttaa mm. keksejä.
Pikeeriä on helppo pursottaa ja sillä saa tehtyä siistejä ja pikkutarkkoja koristeita kakkuihin. pikeeri myös kovettuu nopeasti ja kovaksi.
pikeerin ohje tulee tässä:


tarvitset:

n. 3dl tomusokeria
1 kananmunan valkuainen
pari tippaa sitruunamehua


valmistus:
Vaahdota valkuainen kevyesti. Lisää tomusokeri vähän kerralaan. Vaahdota kunnes kuorrute muodostaa "huippuja" Varo ettei pikeeristä tule liian paksua. kaikkea tomusokeria ei välttämättä tarvitse tai tarvitset lisää, sillä valkuaisethan ovat eri kokoisia. Lisää sitruunamehu. Jos värjäät pikeeriä nesteväreillä tee pikeeristä paksumpaa, koska muuten pikeeristä voi tulla liian löysää.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Berliininmunkit (18kpl) +pullataikina ja pomada ohje

Voikakkupohja

Voi/sokerikreemi