Glögi-juustokakku

Glögi-juustokakku on erittäin loistava herkku joulupöytään tai pikkujouluihin. Tämä kyseinen juustokakku on mausteinen Glögi-juustokakku, mutta mausteet toivat ihanan jouluisen fiiliksen. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan. Tässä tulee ohje:



Pohja
150g
Pirkka piparkakkuja
75g
voita

Täyte
4
liivatelehteä
1tlk
(2 dl)
Pirkka vispikermaa
1rs
(180 g)
Pirkka maustamatonta tuorejuustoa
1dl
tomusokeria
1/2tl
kanelia
1/2tl
kardemummaa
1
appelsiinin raastettu kuori
3rkl
appelsiininmehua

Kiille
4
liivatelehteä
1dl
vettä
3dl
Marli perinteistä glögitiivistettä
Koristeeksi
kanelitankoja

Valmistus
yli 60 min

1. Murskaa piparkakut. Sulata rasva ja sekoita piparimurujen kanssa. Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjan ja reunojen väliin. Painele keksiseos vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Nosta vuoka jääkaappiin.

2. Upota liivatteet runsaaseen, kylmään veteen ja anna liota vähintään 10 minuuttia. Vaahdota kerma. Sekoita tuorejuuston joukkoon tomusokeri, mausteet ja appelsiinin raastettu kuori. Nostele kermavaahto juustoseoksen joukkoon. Kuumenna appelsiininmehu. Liuota hyvin puristetut liivatteet mehuun. Kaada liivateseos hieman jäähtyneenä täytteen joukkoon samalla hyvin sekoittaen. Levitä täyte piparipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia. ( Voit halutessasi tuplata täytteen määrän, jos haluat kakusta korkeamman. Korota tällöin tarvittaessa kakkuvuoan reunat ennen täytteen lisäämistä leivinpaperisuikaleilla, jotta mahdut hyydyttämään myös kiilteen vuoassa. Pidennä tällöin myös hyytymisaikaa.)

3. Liota kiillettä varten liivatteita noin 10 minuuttia kylmässä vedessä. Kiehauta vesi kattilassa. Liuota hyvin puristetut liivatteet veteen. Kaada liivateseos ohuena nauhana glögitiivisteen joukkoon samalla sekoittaen. Anna seoksen jäähtyä hetken aikaa jääkaapissa välillä sekoittaen. Seoksen on oltava mahdollisimman kylmää, muttei vielä hyytynyttä, ennen kakun päälle lisäämistä. (Jos kiille alkaa hyytyä, voit kuumentaa sitä hieman, jotta se muuttuu uudelleen juoksevaksi.) Lusikoi mehuseosta puoliksi hyytyneen kakun päälle erittäin varovasti, jotta juustotäyte ei sekoitu. Hyydytä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli. Koristele glögijuustokakku kanelitangoilla.

Tämän ohjeen löysin ositteesta: www.k-ruoka.fi

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Berliininmunkit (18kpl) +pullataikina ja pomada ohje

Voikakkupohja

Voi/sokerikreemi