Berliininmunkit ovat yksi minun suosikki leivonnaisistani, ja siksi päätin jakaa teille minun suosikki reseptini. Käytän reseptissä pomada nimistä kuorrutetta, joka on aito berliininmunkki kuorrute jota leipomoissakin käytetään. Leipomot tosin käyttää valmis pomadaa, joka on iso klöntti kuorrutetta jota sulatetaan vesihauteessa ja lisätään joukkoon vettä kunnes se on sopivan löysää. Itsetehdyssä pomadassa ensiksi keitetään sokerista,vedestä ja glukoosisiirapista seos, joka jäähdytetään ja vatkataan tahnaksi. Jos haluaa päästä helpommalla voi tehdä kuorrutteen myös tomusokerista ja vedestä. Huomioithan myös että pomadan tekemisessä tarvitaan myös lämpömittaria. Raaka-aineet: taikina: 5dl maitoa 50g hiivaa 1dl sokeria 2 munaa 2tl suolaa 2tl kardemummaa 14dl vehnäjauhoja 100g voita paistamiseen: 1l rypsiöljyä täytteeksi: vadelmahilloa pomada: 675g sokeria 1,5dl vettä 135g glukoosisiirappia elintarvikeväriä sokerivesikuorrute: ...
Kommentit
Lähetä kommentti