Tämä kakku on ensimmäinen kakku jonka olen ikinä tehnyt. Kakku on normaali sokerikakkupohja ja täytteenä kermaa ja mansikoita. Päällä on sokerikreemiä värjättynä punaiseksi sekä siniseksi.
Berliininmunkit ovat yksi minun suosikki leivonnaisistani, ja siksi päätin jakaa teille minun suosikki reseptini. Käytän reseptissä pomada nimistä kuorrutetta, joka on aito berliininmunkki kuorrute jota leipomoissakin käytetään. Leipomot tosin käyttää valmis pomadaa, joka on iso klöntti kuorrutetta jota sulatetaan vesihauteessa ja lisätään joukkoon vettä kunnes se on sopivan löysää. Itsetehdyssä pomadassa ensiksi keitetään sokerista,vedestä ja glukoosisiirapista seos, joka jäähdytetään ja vatkataan tahnaksi. Jos haluaa päästä helpommalla voi tehdä kuorrutteen myös tomusokerista ja vedestä. Huomioithan myös että pomadan tekemisessä tarvitaan myös lämpömittaria. Raaka-aineet: taikina: 5dl maitoa 50g hiivaa 1dl sokeria 2 munaa 2tl suolaa 2tl kardemummaa 14dl vehnäjauhoja 100g voita paistamiseen: 1l rypsiöljyä täytteeksi: vadelmahilloa pomada: 675g sokeria 1,5dl vettä 135g glukoosisiirappia elintarvikeväriä sokerivesikuorrute: ...
Voikakkupohja on mehevä, tiivis ja hyvin herkullinen kakkupohja, jota käytän lähes aina kun halutaan vaalea kakkupohja. Voi kakkupohjasta on hyvä tehdä muotokakkuja joiden pitää pitää muotonsa hyvin. Voi kakkupohja on myös paras sokerimassan alla koska sokerimassa painaa aika paljon jolloin voi-kakkupohja pitää kakun hyvin muodossa sillä sokerikakkupohja alkaa helposti nuokahtamaan reunoista koska se on niin kevyt ja höttöinen. Voikakkupohjaa voi myös maustaa halutessaan vaikka vaniljauutteella. Tässä on kätevä taulukko eri kokoisten vuokien ohjeisiin. Taulukkoa luetaan vasemmalta oikealle. Valmistusohje: Vuoraa vuoan pohja leivinpaperilla ja voitele reunat. Vaahdota voi ja sokeri HYVIN keskenään noin 5-10 minuuttia. Lisää kananmunat yksitellen hyvin sekoittaen. Sekoitakuivat aineet keskenään ja siivilöi ne joukkoon. Sekoita säkövatkaimella tai yleiskoneella alhaisemmalla nopeudella mutta voit sekoittaa myös käsin. Lisää vanilja. Kaada taikina...
Sokerikreemi on jämäkkä ja helposti valmistuva kuortute kakkuihin ja kuppikakkuihin. Tämä kreemi soveltuu myös hyvin pursotuksiin. Tässäpä siis ohje. Raakaaineet: 500g huoneenlämpöistä voita n. 500g tomusokeria (tai puolet ja puolet) 1tl vaniljaesanssia/tahnaa/sokeria/pulveria 1-3rkl maitoa (elintarvikeväriä) Valmistusohje: Vaahdota/pehmitä voita sähkövatkaimella hetki. Lisää tomusokeria pienissä erissä hyvin sekoittaen välillä. Kun kaikki sokeri on lisätty jatka vatkaamista noin 5-8 minuuttia, kunnes kreemi on kuohkeaa. Lisää vanilja. Lisää nestettä kunnes kreemi on mielestäsi sopivan löysää. Hyvä tapa testata on, että otan lusikkaan runsaan kokkareen kreemiä ja jos kreemi tippuu lusikasta vasta runsaan ravistuksen jälkeen kreemi on valmista. Voit värjätä kreemiä elintarvikeväreillä. Jos käytät nestemäisiä värejä vähennä maidon määrää ettei kreemi muutu löysäksi.
Kommentit
Lähetä kommentti